cykell4-960x759

Cyckell Fietsdragers

Bezoek ook deze website voor meer specificaties

Cykell heeft het als nieuwkomer met de T2 en T3 fietsendragers meteen goed aangepakt. Na een aantal jaar ontwerpen en uitgebreid testen, zijn ze met een drager gekomen die de concurrentie met producten uit het high-end segment moet aangaan. Wat direct opvalt is de degelijke constructie. De drager is gemaakt van staal en aluminium en voelt daardoor lekker stevig aan. Ook de afwerking van de T2 en T3 zijn in orde. Wat een groot pluspunt van deze drager is ten opzichte van de concurrentie, is het ‘just click’ systeem. Zodra je de drager op de trekhaak plaatst, zie je direct of hij goed vastzit. Als het balkje groen wordt heb je de juiste click gemaakt. Blijft hij rood, dan zit hij nog niet goed vast. Het lijkt een beetje op het systeem dat vaak bij aanhangers en caravans wordt gebruikt.

Cykell fietsendragers

De drager heeft uitschuifbare verlichting en wielgoten, zodat de breedte is aan te passen aan de fiets. Deze trekhaakdrager is geschikt voor allerlei soorten fietsen; van mtb’s, racefietsen, stadsfietsen tot elektrische fietsen. De fietsen zijn stevig vast te zetten door middel van de wielgespen, maar ook de grijparmen met klemdelen zorgen ervoor dat je fiets stevig vaststaat en veilig kan worden vervoerd. In de klemdelen zit een zachte kern ter bescherming van je fiets, ideaal om je dure frame te beschermen. De grijparmen zijn afneembaar, zodat je fiets in de juiste positie vast kan worden gemaakt en ook afwijkende frames op de drager passen.

Tevens is deze trekhaakdrager afsluitbaar. Op beide grijparmen zit een slot. Ideaal voor als je even moet stoppen bijvoorbeeld bij een benzinestation. Zowel de T2 als de T3 is kantelbaar. Zo hoef je niet elke keer de fietsen van de drager af te halen als je iets uit de kofferbak wilt halen. Kantelen gaat eenvoudig: je drukt het voetpedaal naar beneden en de drager kantelt. Wel is het aan te raden om de fietsen tegen te houden bij het kantelen.

De Cykell heeft een 13-polige elektriciteitsstekker en is tevens voorzien van mistlamp en achteruitrijlamp. Daarnaast biedt Cykell verschillende accessoires aan, die voor nóg meer gebruikersgemak zorgen. Zo kun je een oprijgoot bestellen, waardoor je de fietsen op de drager kunt rijden, zonder je rug zwaar te hoeven belasten. Ideaal voor elektrische fietsen. Ook is er een extra wielgoot verkrijgbaar, waardoor je een extra fiets mee kunt nemen op je drager. Op deze manier is de T2 uit te breiden tot 3 fietsen en de T3 tot 4 fietsen. Een andere noviteit aan deze drager zijn de kleine wieltjes aan de onderkant. Zo kun je de drager van de auto naar de garage rijden of andersom en hoef je dus niet meer te sjouwen. Tevens is hij door zijn compactheid makkelijk op te bergen.

Klik hier voor de instructievideo.